component()->render(LocalizationChooser::class) ?>
Swan Pearls - Онлайн магазин за бижута
Как се образуват перлите?
Как се образуват перлите?

Перлите, тези завладяващи скъпоценни камъни на океана, се образуват чрез забележителен процес, който се развива в черупката на мидата. Нека се потопим в удивителното пътешествие на възникването на перлите.Всичко започва, когато дразнител, като песъчинка попадне в меката тъкан на мида. Дразнителя задейства защитния механизъм на мидата и тя започва да натрупва слоеве седеф върху него.


Седефът е кристално вещество, съставено от калциев карбонат. Слой по слой, мидата отлага това вещество около дразнителя, като бавно и постепенно с годините се образува това, което ще се превърне в перла. С течение на времето слоевете седеф се натрупват, създавайки уникалния блясък и преливане, за които се ценят перлите.


Докато този процес протича в мидата, перлата придобива своята форма, размер и красота. Може да отнеме от няколко месеца до няколко години, докато перлата достигне желания размер. През това време тя се отглежда само във вътрешната среда на мидата.


Миди, в които се отглеждат перли.


Формата, цвета и блясъка на една перла се влияе от най-различни фактори, като например вида на мидата, в която се образуват, и специфичните условия, в които се намира – температура на водата, с какво се храни мидата. Тези променливи допринасят за огромното разнообразие от перли, вариращи от идеално кръгли до неправилни форми и показващи разнообразни нюанси от цветове, от чисто бяло до нюанси на кремаво, розово, сребристо и дори черно.Създаването на естествена перла е доказателство за хармонията между природата и адаптацията на мидите мекотели. Това е доказателство за красотата, която може да възникне от предизвикателството, пред което е изправена мидата. Тя превръща дразнителя в сияещо произведение на изкуството.

Днес перлите не се образуват само в дълбините на океана. Могат също да бъдат отгледани чрез процес, известен като култивиране на перли. Култивираните перли се образуват по подобен механизъм с тази разлика, че дразнителят или още ядрото на перлата се поставя в мидата от човек.


Поставяне на дразнител в мидата от човек. Мидата започва

да натрупва седеф и да образува култивирана перла.


Чрез внимателно отглеждане и под наблюдение на мидите майки, фермерите могат да следят процеса на образуване на перли, което води до изваждането на изящни култивирани бисери. Култивираните перли са също толкова бляскави и притежават същите качества както образувалите се по натурален начин перли. Натурално образувалите се перли чрез случайно попадане на дразнител в мидата са изключително скъпи и редки.


Как се образуват перлите? Мидена ферма за производство на перли.

Мидена ферма за отглеждане на перли


Перлите си остават истинско чудо на майката природа. Те са вид трансформация и носят вечната красота, завладявайки света със своя естествен дълбок блясък. Swan Pearls предлага култивирани сладководни и соленоводни перли с високо качество. Ние се стремим да предложим на нашите клиенти перфектните перли с отличителен блясък, сферична или капковидна форма и невидими с просто око несъвършенства.


Разгледай тук бижута с перли.

Разгледай тук обеци с перли.

Разгледай тук колиета с перли.