component()->render(LocalizationChooser::class) ?>
Swan Pearls - Онлайн магазин за бижута
Грижа и поддръжка на бижутата с перли
Грижа и поддръжка на бижутата с перли

Редовната грижа и поддръжка са от съществено значение, за да запазите перлените си бижута в най-добро състояние и да поддържате техния блясък и красота. Ето някои съвети и насоки за почистване, съхранение и поддръжка на перлени бижута:


Почистване на бижута с перли:


1.    След носене на перлените бижута използвайте мека, влажна кърпа, за да отстраните маслата, потта, кремовете, парфюмите или замърсяванията, които може да се натрупали по време на носене. Така ще предотвратите натрупването на мръсотия върху перлите. 


Как да почистим бижутата с перли?
2. Периодично можете да използвате разреден разтвор от сапун. Намокрете мека кърпа или гъба, или четка за грим със сапунената вода и нежно почистете перлите. Уверете се, че ги изплаквате обилно, за да премахнете всички остатъци от сапун. Не използвайте абразивни почистващи препарати, силни миещи препарати или химикали върху перлите. Те могат да повредят повърхностния слой на нежната перла и да блясъкът й да изчезне. 


Swan Pearls предлага специализирана грижа на английската компания Town Talk, която произвежда препарати за почистване за бижута и перли. Разгледайте комплекта за поддръжка на вашите перли, за да блестят винаги, точно както сте ги купили. В опаковката ще намерите кърпички, напоени с почистващ разтвор, с формула специално разработена за използване върху перли. Този разтвор премахва повърхностни замърсявания, които могат да навредят на естествения блясък на перлите. Полиращата кърпа от фин микрофибър улавя повърхностните замърсявания и влаканца и изсушава перлите до сияен завършек.


Разгледай тук комплект препарат почистванена перли. 


Разгледай тук комплект препарат почистванена перли.3.    След почистване сложете перлите върху чиста, суха кърпа, за да изсъхнат на въздух. Уверете се, че са напълно сухи преди да ги съхраните.


Кърпичкa за почистване на бижутаСъхранение на перлените бижута:


1.    Препоръчваме да съхранявате перлените бижута отделно от други бижута, за да предотвратите надраскането им. Перлите са относително меки и могат да бъдат лесно повредени от по-твърди камъни или метал при търкането им едно в друго.


Как да съхраняваме перлените бижута?
2.    Съхранявайте перлите далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина, тъй като прекаленото нагряване и ултравиолетовите лъчи могат да доведат до избледняване на блясъка на перлите.


3.    За да предотвратите надраскането, поставете перлените обеци, гривни или колиета в мека торбичка или в кутия за бижута.


4.    Хубаво е да носите перлените бижута често, тъй като естествените масла от кожата ви помагат да се поддържа техният блясък. Ако имате перлени бижута, които не носите често, изкарайте ги периодично, за да ги поддържате в добро състояние.


Общи съвети:


1.    Избягвайте контакта на бижутата с парфюми и козметика. Нанасяйте парфюми, лакове за коса и козметика преди да сложите перлените си бижута, за да предотвратите контакта им с химикали, които могат да ги повредят.


2.    Ако носите перлена огърлица, периодично проверявайте възелите разположени между всяка перла за признаци от износване или късане. Добра идея е на няколко години да давате вашата огърлица за професионално пренанизване на нов копринен конец, защото с носенето конеца се зацапва или отвързва, защото е от естествен материал. Swan Pearls предлага такава услуга. Може да се свържете с нас и ще ви съдействаме. 


Кутия за бижута Swan Pearls

3.    Ако перлените ви бижута станат много силно замърсени и изгубят блясъка си с времето, може да ги предадете за професионално почистване от Swan Pearls. Ние ще върнем блясъка на вашето сребро, точно както сте го купили от нас. Работим само с висококачествени препарати, за които гарантираме, че няма да повредят вашите бижута.  


Следвайки тези съвети и насоки за почистване, съхранение и поддръжка на перлените си бижута, можете да сте сигурни, че те ще останат красиви и бляскави през годините. Помнете, че перлите са нежни, така че нежната грижа е ключът за запазването на тяхната естествена красота.


Разгледай тук бижута с перли

Разгледай тук сребърни бижута

Разгледай тук златни бижута