component()->render(LocalizationChooser::class) ?>
Swan Pearls - Онлайн магазин за бижута
Как се определя цената на перлите?
Как се определя цената на перлите?

Питали ли сте се какво определя цената на перлите? Какво означава ниско и високо качество на перлите и от какво зависи то? Тук ще отговорим на всички тези въпроси.


Това са факторите, които влияят върху цената на перлите:


- Блясък


- Качество на повърхността на перлата


- Форма


- Цвят


- Размер


- Съчетание и еднаквост на перлите за бижуто


- Обработвана или необработвана е перла след изваждане от мидата


- Вид на перлата (соленоводна/сладковдна; натурална/култивирана)


Блясък: Колкото по-голям и дълбок е блясъкът на перлата, толкова по-скъпа и ценна е тя. Перлите с голяма лъскавина отразяват силно и остро светлината и имат добър контраст между свелите и по-тъмните участъци по повърхността и. Перлите с не толкова голям блясък изглеждат матови, мъгливи, подобни на мляко или тебешир. Те са значително по-евтини.


Блъскък на перлите - Swan Pearls


Качество на повърхността: Колкото по-малко и по-малки са дупчиците по повърхността на перлата, толкова по-ценна е тя. Нормално е всяка естествена перла да има петна и недостатъци. Естествените и култивирани соленоводни перли обикновено е по-характерно да имат повече несъвършенства от сладководните.Форма: Обикновено по-гръглите и симетрични перли струват повече. Уникалните и асиметрични форми обаче, също са желани и са използвани за създаването на отличителни бижута. С най-ниска цена се предлагат бароковите перли (с неправилна форма) или перли с пръстеновидни образувания, обграждащи ги.


Форма на перлите - Swan Pearls


Цвят: Перлите с жълти нюанси се продават по-евтино, отколкото тези в розовите или белите гами. Натурално черните перли със същия размер и качество се предлагат на сходни цени, както белите и розовите перли. Черните перли могат да имат лилави, зелени или сини нюанси, които са видими в светлите участъци по повърхността и.


Размер: Колкото по-голям е размерът на перлата, толкова по-скъпа е тя.


Съчетание и еднаквост на перлите за бижуто: Перлите се съчетават ръчно от човек по определени характеристики – цвят, размер, форма, блясък и качество на повърхността. Колкото по-еднакви са перлите на обеците, колиетата, огърлиците и гривните, толкова по-скъпи са тези бижута.


Обработвана или необработвана е перла след изваждане от мидата: Боядисваните или третираните перли струват по-малко, отколкото перлите с натурален цвят. Любопитен факт е, че през 1920 до 1930 година, синтетично боядисаните черни перли са били толкова модерни, че са се продавали на цената на белите перли със същия размер и качество.


Вид на перлите: От основно значение при определяне на цената на перлите е това от какъв вид са. Перлите може да бъдат соленоводни (отглеждани в океани, морета или соленоводни езера) или сладководни (отглеждани в реки или езера). Добрите соленоводни перли могат да струват няколко пъти повече от сладководните със същото качество и размери. Една от причините са тази огромна разлика в цените е, че една мида в сладководни води може да произведе около 40 перли за един период. От мидите в океаните и моретата се вади само една или две соленоводни перли за същото време. Този факт не обезценява сладководните перли, защото една огърлица с едри розови перли от сладки води може да достигне цена над 10 000$.

Имайки предвид всички тези характеристики – блясък, качество на повърхността, форма, цвят, размер и вид, се създава класификация на общото качеството на перлата.


- Качество А: Перли без блясък, с множество несъвършенства по повърхността, неправилна форма, жълтеникав цвят ще бъдат определени като качество А.


- Качество АА: Перлите с добър блясък, с по-малко дефекти, по-правилна форма и бял или розов цвят ще се класират като качество АА.


- Качество АА+: Перли с много добър блясък, с много по-малко микро дупчици и с кръгла форма и красив нежен бял или розов цвят ще се определят от специалистите като качество АА+.


- Качество ААА/ААА+: Най-високото качество перли са тези с ААА или ААА+. Това са най-скъпите и ценни перли. Те са с огледален блясък, много кръгла форма, с почти невидими с просто око дефекти и с изчистен цвят без никакви жълти оттенъци.


Swan Pearls предлага бижута със сладководни перли и соленоводни перли. Ние предпочитаме да работим само с по-висок клас перли и селектираме за бижутата ни перли с качество над АА. Ако търсите едри, бляскави, кръгли перли, без дупчици на достъпна цена, то перфектният избор за вас ще бъде сладководната перла. Соленоводните перли са по-ценни и обикновено избираме да ги поставяме предимно на златни обкови. Така бижуто запазва стойността си завинаги. Swan Pearls може да ви предложи, както соленоводни перли Акоя с нежен бял, прасковен или бебешкорозов цвят, така и естествено черната едра перла от Таити.


Как се определя цената на перлите? - Swan Pearls


Знаем колко различна и индивидуална е всяка жена и колко различни предпочитания може да има. Затова ние се стремим да създаваме огромно разнообразие от модели от обеци и колиета със сладководни перли в различни стилове – от по-нежни и минималистични до по-едри и забележими бижута. Swan Pearls се гордее, че използва само висок клас сладководни перли. Ние държим на качеството и не искаме да разочароваме клиентите си.


Разгледай тук колекция Swan Pearls обеци с перли.


Разгледай тук колекция Swan Pearls колиета с перли.